Ofte stilte spørsmål

Her kan du få svar på de vanligste spørsmålene folk lurer på.

FAQ

Elektrisk arbeid krever ofte arbeid fra fagpersoner, men en ufaglært person har lov til å montere ledninger til lamper, støpsler og brytere, samt montere lamper i tak der det er lagt opp for det. Kontakt en fagperson om du er usikker på hvordan du skal koble eller bytte en lampe. Det kan bli dyrt å henge opp selv.

Er du opptatt av sikkerhet, må du følge dagens forskrifter. Da beskytter du deg selv og din bolig på best mulig måte. I tillegg til å være oppdatert til dagens standard, slipper du å løpe ut og kjøpe nye sikringer når de gamle går.

Nye krav til el-biler kom i NEK 400 -2014, og det blir stadig nye krav. Nå har du ikke lov til å lade bilen din i vanlig stikkontakt hvis ikke ladestrømmen i bilen din kan lade på under 8A. Dette er fordi sikringen ikke skal belastes med mer enn 80% av merkestrøm. Dermed trenger du en ladestasjon. Bestill en gratis befaring så vi kan komme å se på den beste løsningen for deg. Alle anlegg er ulike og det er det vanskelig å gi en pris før vi har sett på anlegget. Kontakt oss